forskolejobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

2 Förskollärare/lärare mot fritidshem

Ansök nu

2 Förskollärare/lärare mot fritidshem

En dag på jobbet
Vi söker två förskollärare/lärare mot fritidshem, 100 % tillsvidaretjänster, till Rosenborgsenhetens anpassade grundskola med start 13 augusti 2023. Tjänsterna är semestertjänster.
Du kommer att ingå i ett team där professionella lärare och assistenter arbetar tillsammans med våra högstadieelever på anpassad grundskola. Vi vill erbjuda våra elever en varierad och tydlig undervisning som sker under hela skoldagen samt på fritidshemmet. Vi lägger stor vikt vid språkutveckling, såsom tydlig kommunikation som anpassas för den elevgrupp man arbetar med. Vi arbetar lågaffektivt och varje medarbetare måste ha en stor relationell kompetens. I uppdraget ingår att skapa en meningsfull fritid som utmanar och stimulerar elever till lärande. En viktig del i uppdraget är att kunna fånga upp och utgå från elevernas egna behov, intressen och erfarenheter i utformningen av undervisningen utifrån styrdokumenten. Hos oss kommer du att driva utvecklingen av verksamheten av fritidshemmet tillsammans med medarbetarna. Ett exempel är att utveckla våra pedagogiska miljöer som möjliggör lek och lärande. Du inspirerar till estetiska och motoriska lärprocesser som musik, bild och form, dans och rollspel, samt värnar om uteaktiviteters betydelse för hälsan.

Vem är du? 
Vi söker dig som är utbildad förskollärare eller lärare mot fritidshem. Du ska ha förskolemetodik i ryggraden och veta hur man bemöter barn med olikheten. Att arbeta med gruppen som stöd för den sociala utvecklingen ska vara en självklarhet. Du behöver ha kunskaper och erfarenhet av tidigare arbete med elevkategorin. Alla våra elever har behov av stöd och anpassningar på olika sätt och på olika nivåer. Därför behöver du ha kunskaper kring olika funktionsnedsättningar. Vi arbetar med alternativ kompletterande kommunikation, AKK, därför är kunskaper i olika sätt att kommunicera viktigt och att vara nyfiken på att lära nytt. Vi använder bildstödet Widgit dagligen så det är även meriterande om du har kompetens kring det systemet. Här gäller det alltså att vara mycket flexibel och lösningsfokuserad och kunna synliggöra varje elevs progression så att vi får fatt på lärandet även på fritids. Du behöver ha ett tydligt ledarskap då du både arbetar med elever, men också har det övergripande ansvaret för planering och genomförande av lärsituationer och aktiviteter på fritids. Du behöver ha god samarbetsförmåga och kunna arbeta med olika yrkesgrupper i skolan och på fritids.

Krav: 
- Examen med lärarlegitimation från lärarhögskolan
- Viljan och drivet att utveckla fritidsundervisningen på vår skola.
- Du är väl förtrogen med de olika läroplanerna och är insatt i de reviderade kursplanerna.
- Du ser fördelarna av tätt samarbete och förstår vikten av att skapa goda relationer med både elever och övriga kollegor.
- Erfarenheter av arbete med Akk
- Du arbetar lågaffektivt
- Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Meriterande:
- Kunskaper i olika digitala verktyg som t ex Widgit

Personliga egenskaper:
- Du är professionell i din yrkesroll, tar ansvar, är engagerad, motiverad, modig, driven och bidrar i arbetet med ständiga förbättringar.
- Du har god kunskap kring lågaffektivt bemötande och kan omsätta teori till praktik
- Du har god kompetens kring extra anpassningar och elever med olika funktionsvariationer såsom autism och ADHD.
- Du har god samarbetsförmåga, har lätt för att skapa goda relationer och samverka med elever, vårdnadshavare, arbetslaget, skolans elevhälsoteam samt skolledning.
- I ditt pedagogiska ledarskap är du en tydlig ledare som har förmågan att skapa en tillgänglig lärmiljö som präglas av trygghet, studiero, förtroende och respekt.

Vi erbjuder dig 
En trevlig arbetsmiljö i anpassade lokaler
Möjlighet att vara med och utveckla nya arbetsmetoder.
Engagerade medarbetare och härliga elever.
Pedagogisk lunch.
Friskvårdspeng, upp till 3000 kr per år att använda till motions- och friskvårdsaktiviteter.
En förmånsportal där en uppsjö av erbjudanden finns att utnyttja.

Välkommen till oss!  
Rosenborgsenheten är en F–9-skola. Vi består av åk F–3 och fritidshemmet på Majtopskolan och åk 4–9, kommunövergripande särskild undervisningsgrupp och anpassad grundskola för högstadieelever med tillhörande LSS fritids på Rosenborgskolan. Totalt har Rosensborgsenheten ca 800 elever. Det finns en musik- och idrottsprofil på högstadiet dit elever från hela kommunen söker. Du kommer arbeta i ett arbetslag och vara mentor till elever i en klass. Tillsammans med kollegor gör ni elevernas hela skoldag både trygg och full av kunskap! Studiero är viktigt för oss därför har vi gemensamma lektionsstrukturer i vårt dagliga arbete med eleverna. Under kommande läsår fortsätter ett arbete med att stärka upp vårt elevhälsoteam på skolan.

Urval samt intervjuer sker löpande under ansökningstiden och anställning sker utifrån erforderliga beslut tas.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
2 Förskollärare/lärare mot fritidshem

Södertälje kommun – Utbildningskontoret