forskolejobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Förskollärare till Blommagårds förskola

Företag Alvesta kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Förskollärare till Blommagårds förskola

Om arbetsplatsen

Alvesta kommun med drygt 20 000 invånare — södra Sveriges mittpunkt — Integrerar lokalt boende med globala möjligheter. En position som bygger på högkvalitativ kommunal service, ett framgångsrikt näringsliv och en bra blandning av tätorter och landsbygd. Lägg därtill en stark infrastruktur med järnväg, flyg och ett välutvecklat vägnät så förstår du varför Alvesta kommun är rätt val.
– Stor nog för att idéer skall födas och utvecklas
– Liten nog för att alla skall bli sedda och uppskattade samt korta beslutsvägar

I Alvesta kommunkoncern är vi ca 2000 medarbetare inom flera olika yrkeskategorier som varje dag arbetar med att göra skillnad för våra invånare. Vår gemensamma värdegrund är ”Tillsammans skapar vi en bättre vardag för våra invånare och oss medarbetare. Vi utvecklas genom goda möten och öppen dialog. Detta uppnår vi genom vår värdegrund som bygger på ”Delaktighet, Engagemang och Tillit”. Vårt fokus är att skapa den bästa möjliga kommunala servicen för dem vi är till för; invånare, företagare och besökare. Alvesta kommun arbetar utifrån en styrmodell som bygger på tillitsbaserad ledning och styrning med fokus på Agenda 2030.
Vill du vara med på vår spännande resa med siktet inställt på hållbar samhällsutveckling?

Vi söker en förskollärare till Blommagårds förskola som tillhör enheten Förskoleområde Öster. Enheten består av 3 förskolor, Aringsås förskola 10 avd, Lunnagårds förskola 4 avd och Blommagårds förskola 3 avd. Vi rekryterar med anledning av ett ökat antal barn samt att utveckla kvalitén i vår förskola.

I vår förskola verkar vi för en lärande organisation och arbetar för utveckling och ökad förståelse för uppdraget i dialog med varandra. Målet är att vi ska vara en attraktiv förskola som lever i nuet och är nyfiken på utveckling för oss och våra barn. Pedagogisk dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete är våra verktyg för att utveckla utbildningen och oss själva för att erbjuda en förskola av god kvalité.

Arbetsuppgifter

Förskolläraren vi söker kommer att arbeta i barngrupp efter förskolans styrdokument. Du förväntas driva och delta i ansvaret för att utveckla vårt systematiska kvalitetsarbete tillsammans med oss andra på enheten. Vi arbetar i arbetslag på avdelningarna och tillsammans på förskolan utvecklar vi en verksamhet utifrån enhetens vision i olika grupper för att utveckla utbildningen. Du ges möjlighet till delaktighet och inflytande genom att mötas i olika grupper där vi diskuterar uppdraget, barns lärprocesser och aktuell forskning.

Hållbar Utveckling - rätten till ett Språk, är enhetens gemensamma tema där varje avdelning arbetar utifrån sin barngrupps förutsättning och intressen. I led med dagens aktuella samhällsfrågor och arbete med Agenda 2030 är Hållbar Utveckling ett område som är aktuellt.
Utbildningen ska genomföras i demokratiska former och lägga grunden till ett växande intresse och ansvar för att aktivt delta i samhället och för en hållbar utveckling - såväl ekonomisk och social som miljömässig (Lpfö 18 s 5)
Barn växer upp med snabba förändringar i sin omvärld. De möter nya människor och nya situationer. De ska lära sig att samspela och att bidra till en hållbar ekonomisk, social och miljömässig utveckling. Förskolan är viktig för att barnen ska lära sig att möta olika utmaningar och att börja föra varierade resonemang utifrån olika perspektiv.
Under resans gång möts vi och reflekterar gemensamt över vår undervisning i ett kollegialt lärande för att på så sätt utveckla vår förskola och skapa bättre förutsättningar för de barn och vårdnadshavare som finns här.

Kvalifikationer

Förskollärarutbildning eller lärarutbildning för de yngre åren.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-08-14

Ansökan

Ansök senast: 2023-05-31

Referensnummer: C141349/2023

Här ansöker du

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Karin Sahlström
Rektor
0472-154 77
karin.sahlstrom@alvesta.se

Ann-Louise Kjellberg
Bitr. rektor
0472-154 56
ann.louise.kjellberg@alvesta.se

Dela detta jobb

logo
Förskollärare till Blommagårds förskola

Alvesta kommun