forskolejobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Rektor Moheda förskola

Företag Alvesta kommun
Ort
Utgår

2023-10-01

Ansök nu

Rektor Moheda förskola

Om arbetsplatsen

Alvesta kommun med drygt 20 000 invånare — södra Sveriges mittpunkt — Integrerar lokalt boende med globala möjligheter. En position som bygger på högkvalitativ kommunal service, ett framgångsrikt näringsliv och en bra blandning av tätorter och landsbygd. Lägg därtill en stark infrastruktur med järnväg, flyg och ett välutvecklat vägnät så förstår du varför Alvesta kommun är rätt val.
– Stor nog för att idéer skall födas och utvecklas
– Liten nog för att alla skall bli sedda och uppskattade samt korta beslutsvägar

I Alvesta kommunkoncern är vi ca 2000 medarbetare inom flera olika yrkeskategorier som varje dag arbetar med att göra skillnad för våra invånare. Vår gemensamma värdegrund är ”Tillsammans skapar vi en bättre vardag för våra invånare och oss medarbetare. Vi utvecklas genom goda möten och öppen dialog. Detta uppnår vi genom vår värdegrund som bygger på ”Delaktighet, Engagemang och Tillit”. Vårt fokus är att skapa den bästa möjliga kommunala servicen för dem vi är till för; invånare, företagare och besökare. Alvesta kommun arbetar utifrån en styrmodell som bygger på tillitsbaserad ledning och styrning med fokus på Agenda 2030.
Vill du vara med på vår spännande resa med siktet inställt på hållbar samhällsutveckling?

Idag består förskoleområde Norr av 10 avdelningar fördelade på tre förskolor. Två av dessa är belägna i Moheda tätort och en i Slätthög, Slätthögs förskola. En ny förskola kommer att stå klar i Moheda tätort kring årsskiftet och då kommer området att bestå av Moheda förskola och Slätthögs förskola.
Vision
Vår vision är att erbjuda en förskola som vilar på vetenskaplig grund. Våra arbetssätt, metoder och innehållet i undervisningen ska vara förankrade i forskning, läroplan och skollag. Varje barn ska ges möjlighet att i ett relationellt arbetssätt, utifrån läroplanens mål och riktlinjer, lära för livet genom bland annat
• Årsövergripande projektarbete
• Att få undersöka, utforska, leka, lära och reflektera tillsammans med andra
• Att få reellt inflytande i utformningen av miljön och planeringen av utbildningen
• Pedagogernas förhållningssätt och undervisning
• En anpassad pedagogisk och tillgänglig lärmiljö för omsorg, lek, rörelse, utveckling och lärande

På våra förskolor ges barnen möjlighet att leka och lära tillsammans genom utforskande och undersökande undervisning och lärmiljö.

Arbetsuppgifter

Som pedagogisk ledare och chef för förskollärare och barnskötare i förskolan har du som rektor det övergripande ansvaret för att verksamheten bedrivs i enlighet med målen i läroplanen och uppdraget i dess helhet. Detta innebär att ha lärandet i fokus i planering, uppföljning och utveckling av verksamheten. Du ska ha förmåga att etablera och utveckla relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Som rektor i har du personal- och ekonomiansvar samt ansvar för det systematiska arbetsmiljöarbetet på aktuell förskola men också ett ansvar för helheten. Du kommer att ingå i ett team av rektorer som tillsammans har ett gemensamt ansvar för utveckling av förskolorna.
Då verksamheten inom kort flyttar in i nya lokaler, där personal tillsammans med nuvarande rektor byggt upp en struktur, blir ditt uppdrag blir att driva det arbetet vidare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad med pedagogisk inriktning och som har erfarenhet från pedagogiskt arbete inom förskolan samt från verksamhets-, personal- och ekonomiuppföljning. Vi ser det som meriterande om du avslutat eller går den statliga rektorsutbildningen. Som person ser du möjligheter och skapar en miljö där nya idéer och förslag kan utvecklas genom ett lyhört och ödmjukt förhållningssätt. Du är en närvarande ledare som inspirerar dina medarbetare samt ger råd, stöd och möjligheter till utveckling. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser en potential i den nuvarande organisationen som byggts upp. Genom ditt ledarskap tillför du engagemang och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2023-10-01

Referensnummer: C154781/2023

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Helena Odelgård
Tf. Verksamhetschef
0472-152 40
helena.odelgard@alvesta.se

Facklig företrädare

Facklig företrädare nås via Alvesta kommuns Kontaktcenter
0472-150 00

Övrigt

Vi undanber oss samtliga annonsförsäljare.

Dela detta jobb

logo
Rektor Moheda förskola

Alvesta kommun