forskolejobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Livsmedelsverket

Jobba hos oss

Vill du arbeta med aktuella och intressanta frågor som är viktiga för alla? Då ska du arbeta hos oss på Livsmedelsverket, Sveriges expertmyndighet på livsmedelsområdet. Vår vision är att alla ska känna matglädje och må bra av maten. Vi arbetar för säker mat och bra dricksvatten, för att ingen konsument ska bli lurad om vad maten innehåller och för bra matvanor. Det är vårt recept på matglädje.

Alla medarbetare på Livsmedelsverket bidrar till vårt gemensamma uppdrag. Oavsett om du arbetar med kontroll av livsmedelsanläggningar, analyserar prover, tar fram kostråd, tolkar livsmedelslagstiftningen eller hanterar vår ekonomi. Vi är en organisation med bred och gedigen kompetens. Tillsammans gör vi skillnad för många, varje dag. 

Karriär

Livsmedelsverket är Sveriges expertmyndighet på livsmedelsområdet. Dagligen hanterar vi aktuella och intressanta frågor som angår människors liv och vardag, och viktiga samhällsfunktioner – folkhälsa, smittskydd, djurskydd, livsmedelsfusk, krisberedskap och miljö. Vi arbetar för att bidra till Agenda 2030, de globala hållbarhetsmålen; för att skapa förutsättningar för de som äter sämst att äta bättre, för att motverka matsvinn, för att göra skillnad för de vi finns till för – konsumenter och livsmedelsföretagare, och våra andra intressenter i samhälle och omvärld.

Våra yrkesområden
Hos oss arbetar nutritionister för att matvanorna ska vara hälsosamma, mikrobiologer, kemister och toxikologer för att maten ska vara säker och dricksvattnet bra. Veterinärer och statsinspektörer arbetar för att allt ska gå rätt till i livsmedelsproduktionen, att djuren behandlas väl och ingen blir lurad om vad maten innehåller. Här jobbar också jurister, utredare, ekonomer, IT-specialister, kommunikations- och HR-strateger med utveckling av och stöd till verksamheten, för att vi hela tiden ska bli lite vassare på det vi gör.

Här finns vi
Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 på huvudkontoret i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med den operativa livsmedelskontrollen på flera orter i landet.

Utvecklas med oss – på ditt sätt
På Livsmedelsverket arbetar vi som vill bidra till samhällsnyttan och fördjupa oss inom område livsmedel. Vi har en stor bredd i våra uppdrag och för våra medarbetare finns möjlighet att både fördjupa sig och bli expert på ett område, och att utvecklas i nya roller.

Att jobba på Livsmedelsverket

Livsmedelsverket erbjuder en stimulerande arbetsmiljö med spännande och kvalificerade arbetsuppgifter, goda utvecklingsmöjligheter, och möjlighet till intern rörlighet. Hos oss får du –

Arbeta för något som är viktigt för alla
På Livsmedelsverket arbetar vi för säker mat och bra dricksvatten, för att ingen konsument ska bli lurad om vad maten innehåller och för bra matvanor. Vår vision är att alla ska känna matglädje och må bra av maten. Här får du ett arbete där du gör samhällsnytta och du får möjlighet att påverka det som händer i livsmedelssverige. Du arbetar tillsammans med kollegor med stort engagemang för det gemensamma uppdraget. Här gör du skillnad för många, varje dag.

Hållbart arbetsliv
Att arbeta på Livsmedelsverket ska vara hållbart. Idag vet vi att många av oss kommer att behöva arbeta många år innan pension, därför ska medarbetarskap och ledarskap hålla över tid. På Livsmedelsverket står vi för ett nära och tillitsbaserat ledarskap, där varje medarbetare är viktig. Vi vill också att våra medarbetare ska kunna hitta en bra balans mellan arbetsliv och privatliv, därför erbjuds flextid i den mån verksamheten tillåter. Vi arbetar sällan jour och helg.

Livsmedelsverket har en teambaserad organisation och vi arbetar kontinuerligt för att utveckla och skapa effektiva team. Effektiva team når sina mål och åstadkommer resultat i större utsträckning samt skapar mer utrymme för kreativitet och engagemang. I förlängning bidrar väl fungerande team till en god arbetsmiljö. 

Hälsofrämjande aktiviteter och friskvård
Inom varje område på Livsmedelsverket har vi ett hälsombud som tillsammans med ansvariga chefer och skyddsombud gör planer för det hälsofrämjande arbetet. Livsmedelsverket har också en idrottsförening, en konstförening, en trädgårdsförening och en kör. Föreningarna anordnar många intressanta och givande aktiviteter som främjar en god hälsa. På Livsmedelsverket erbjuds subventionerad massage.

Samtliga medarbetare erbjuds en timmes träning (fysisk friskvård) per vecka på arbetstid, när verksamheten så tillåter. Som medarbetare får du också ett ekonomiskt bidrag som du kan utnyttja för fysiska aktiviteter på din fritid. Syftet med detta är att underlätta och stimulera så många som möjligt att röra på sig för att må bra. 

Fler antal semesterdagar
Alla anställda i Sverige har rätt till fem veckors semester. Som statligt anställd har du genom kollektivavtal fler semesterdagar. Det antal semesterdagar du har rätt till per år påverkas av din ålder, ju äldre du är desto fler semesterdagar får du. 

  • Till och med det år du fyller 29 år har du rätt till 28 dagars semester

  • Från och med det år du fyller 30 år har du rätt till 31 dagars semester 

  • Från och med det år du fyller 40 år har du rätt till 35 dagars semester

Jobba statligt – en trygg anställning
Som statligt anställd erbjuds du en trygg anställning med bra anställningsvillkor. Det gäller såväl lönesättning, pension, semester, arbetstid och arbetsuppgifter. Läs gärna mer om statens förmåner och villkor på Arbetsgivarverkets webbsida:
https://www.arbetsgivarverket.se/jobba-statligt/karriar-o-utveckling/Formaner-och-villkor/

Medarbetare berättar

https://www.arbetsgivarverket.se/jobba-statligt/vi-jobbar-statligt/loran-det-finns-oandliga-mojligheter/

https://www.arbetsgivarverket.se/jobba-statligt/vi-jobbar-statligt/hanna-har-finns-alltid-mojlighet-att-ta-sig-an-nya-utmaningar/

Bransch

Offentlig förvaltning & Samhälle

Anställda

600

Huvudkontor

Uppsala

Adress

DAG HAMMARSKJÖLDS VÄG 56 A, 752 37

Webbplats

language

Missa inga jobb från Livsmedelsverket

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor