forskolejobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Maximera Din Mentorskapsrelation!

Fundera på vad du vill ha ut av mentorskapsrelationen. En mentor är en av de bästa investeringarna för din karriär. Men för att relationen med din mentor verkligen ska göra skillnad så gäller det att ha ett specifikt och tidsbegränsat mål. Fundera därför på vad du vill uppnå med hjälp av din mentor.

Leta tills du hittar en mentor där personkemin stämmer.

Lita till magkänslan och nöj dig inte förrän du hittat en mentor som du verkligen har förtroende för. Ni ska helst kunna diskutera olika typer av livsfrågor, inte bara det som är karriär relaterat. Om du känner att du kan vara helt uppriktig och alltid säga precis som det är till din mentor så är det ett gott tecken.

Välj bort vänner och bekanta.

Det är ofta bra att ha en mentor som man inte känner alltför väl sen tidigare. De du känner kan ha svårt att betrakta dig utifrån ett neutralt perspektiv och då får du kanske inte det ”utifrånperspektiv” på din situation som är så nyttigt för din personliga och karriärmässiga utveckling.

Styr upp era träffar. Tidsbestäm hur länge och med vilka intervaller ni ska ses.

Bestäm också hur länge mentorskapsrelationen ska pågå. Ett år brukar vara lagom. Det är också smart att utvärdera relationen efter ett halvår för att kontrollera att ni är på rätt spår. När ni styr upp förutsättningarna för träffarna så ökar också sannolikheten att ni når konkreta resultat snabbt.

Se till att få hemläxa.

Be mentorn att ställa krav på dig så att han eller hon har en hållhake på dig mellan era träffar. Då ökar din benägenhet att verkligen åstadkomma resultat. Be mentorn ge dig ”hemläxa” efter varje träff och slarva inte med den. Kom ihåg att mentorn finns där för dig och att du är den enda som förlorar om du inte genomför det du lovat