forskolejobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Två nya erfarenhetsbaserade lärarutbildningar startades hösten 2012

Hösten 2012 startade Södertörns högskola två erfarenhetsbaserade lärarutbildningar för barnskötare och obehöriga lärare inom fritidshemsverksamhet, för att möta kommunernas efterfrågan.

De två lärarutbildningarna riktar sig till personer som arbetar som barnskötare och vill få behörighet som förskollärare, eller till personer som arbetar på fritidshem eller liknande och vill komma vidare i sin yrkesroll. Utbildningarna bygger vidare på den kompetens som finns hos personerna, men lägger till en teoretisk grund och vetenskapliga perspektiv på lärandet.

Statistiska Centralbyrån framhåller i sin årliga arbetsmarknadsprognos att det redan idag råder brist på högskoleutbildad personal inom förskola och fritidshem. Lisa Öberg bekräftar att det har varit en stor efterfrågan på utbildningarna från både kommuner och potentiella studenter.

De erfarenhetsbaserade programmen har samma kunskapsinnehåll och examenskrav som högskolans andra förskollärar- och fritidshemsprogram, men är uppbyggda på ett sätt som konsekvent använder studenternas tidigare yrkeserfarenhet.

– För att bli antagen till något av programmen krävs det förutom grundläggande behörighet, att man har arbetat på förskola eller fritidshem i sammanlagt tre år, säger Lisa Öberg.